PDF met 20 melkvrije recepten en 330 pagina's melkvrije producten Nu Downloaden

Lactosevrije yoghurt; waar kun je uit kiezen?

28 februari 2024
957
Lactosevrije yoghurt

Yoghurt wordt gezien als een veelzijdig product wat voor veel doeleinden gebruikt kan worden. Veel mensen eten het in de ochtend of na het avondeten als een toetje. Voor sommige mensen is de traditionele yoghurt echter niet verstandig om te eten. Als jij last hebt van lactose intolerantie of een lactose allergie is het niet verstandig om dit te consumeren. Mocht de situatie zich voordoen dat je toch yoghurt eet dan kan je last krijgen van buikpijn, krampen en andere ongemakken. Gelukkig zijn er ook oplossingen voor, want de markt van lactosevrije yoghurt blijft groeien. Het is echter begrijpelijk dat met de hoeveelheid keuze het lastig kan zijn om te beslissen welke lactosevrije yoghurt het beste bij jou past. Hieronder gaan wij dieper in op enkele populaire opties met betrekking tot lactosevrije yoghurt.

Wat is lactose intolerantie?

Lactose intolerantie is een veelvoorkomende aandoening waarbij het lichaam moeite heeft om lactose af te breken en te verteren. Zo is lactose een soort suiker die voorkomt in melk en zuivelproducten. Het enzym lactase is verantwoordelijk voor het afbreken van lactose in de darmen, maar door middel van een te kort lukt dit niet goed. Als lactose niet volledig kan worden afgebroken zal dit resulteren in buikpijn, een opgeblazen gevoel, gasvorming en diarree. Voor mensen die last hebben van een lactose intolerantie is het verstandig om het dieet aan te passen door middel van zuivelproducten te vermijden.

Sojayoghurt

Sojayoghurt wordt gemaakt van sojabonen en is een van de meest voorkomende alternatieven in vergelijking tot traditionele yoghurt. Het heeft een romige textuur en een milde smaak die lijkt op die van gewone yoghurt. Sojayoghurt is van nature een yoghurt die lactosevrij is en bevat vaak toegevoegde probiotica. Door middel van deze probiotica worden je darmen minder aangetast en is dit een gezonde keuze voor mensen met een lactose-intolerantie. Bovendien is sojayoghurt een uitstekende bron van plantaardige eiwitten. Hierdoor is het ook een goede optie voor veganisten en mensen die hun eiwitinname willen verhogen. Zo kan je dit eventueel gaan mengen met lactosevrije chocolade om wat extra smaak toe te voegen aan je gerecht.

Lees ook:  Welke roomboter is lactosevrij?

Kokosyoghurt

Kokosyoghurt wordt zoals de naam al zegt gemaakt van kokosmelk. Het heeft een rijke, romige textuur waarbij een subtiele kokossmaak naar boven komt. Het is van nature een yoghurt die lactosevrij is, maar ook boordevol gezonde vetten zit. Deze variant is met name goed voor je hart, maar ook voor je algemene gezondheid. Deze lactosevrije yoghurt bevat middellange ketenvetzuren die worden door het lichaam gebruikt worden als een goede energiebron. Kokosyoghurt wordt gezien als een geweldig alternatief voor mensen die lactosevrije yoghurt willen eten, maar ook op zoek zijn naar een duurzame bron van energie. Zo wordt kokos ook vaak gebruikt om er lactosevrije kwark mee te maken.

Lactosevrije yoghurt

Amandelyoghurt

Amandelyoghurt wordt gemaakt van amandelmelk en heeft een milde, nootachtige smaak. Het is lichter qua textuur in vergelijking met andere lactosevrije yoghurt alternatieven, maar het biedt nog altijd de nodige romigheid en voedingsstoffen waar je naar op zoek bent. Amandelyoghurt is een goede bron van calcium en vitamine E. Deze voedingsstoffen zijn belangrijk voor sterke botten en een gezonde huid. Naast dat amandelyoghurt een lactosevrije variant is bevat het weinig calorieën en is het een goede keuze voor mensen die op hun calorie-inname willen letten.

Haveryoghurt

Haveryoghurt is een lactosevrije variant die wordt gemaakt van haver en heeft een romige textuur met een licht zoete smaak. Haver is van nature een lactosevrij product wat boordevol vezels zit. Door middel van de grote hoeveelheid vezels is het goed voor je spijsvertering en algehele gezondheid. Haveryoghurt is ook een goede bron van complexe koolhydraten die langzaam worden verteer en een stabiele energievoorziening bieden gedurende de dag. Hierdoor is haver-yoghurt een uitstekende keuze voor een voedzaam ontbijt of een gezonde snack.

Lees ook:  Werken met een koemelk allergie in de food industrie

Rijst-yoghurt

Rijst-yoghurt wordt gemaakt van rijstmelk en heeft een milde, neutrale smaak. Het is lichter van textuur dan sommige andere lactosevrije yoghurt alternatieven, maar het biedt nog steeds een goede bron van calcium en andere voedingsstoffen. Rijst-yoghurt is van nature cholesterolvrij en bevat weinig verzadigd vet. Door middel van deze pluspunten is het een goede keuze voor mensen die hun hart willen beschermen en hun cholesterol willen verlagen.

Het hebben van een lactose intolerantie is nooit fijn. Gelukkig zijn er genoeg soorten yoghurt die lactosevrij zijn. Je hoeft dus niet helemaal af te gaan wijken van je dieet. Als je twijfelt of je een lactose intolerantie hebt kan het altijd verstandig zijn om dit even te laten testen, want zo weet je het zeker!

Koemelkvrije recepten PDF

Recente berichten

De beste opties voor lactosevrije melkpoeder

Karnemelk; alle lactosevrije opties

Beste opties voor lactosevrije slagroom

Lactosevrij eten? Hier moet je op letten

E-Book met koemelkvrije recepten

Handige PDF met 20 verschillende recepten en 330 pagina's aan melkvrije producten
E-book kopen
Copyright ©  - 2024 Koemelkallergie.net
Made with
Web Wings