PDF met 20 melkvrije recepten en 330 pagina's melkvrije producten Nu Downloaden

Karnemelk; alle lactosevrije opties

5 april 2024
556
Is karnemelk lactosevrij

De zoektocht naar producten die je wel kunt consumeren als je last hebt van lactose intolerantie of allergie blijft lastig. In veel producten is de stof lactase toegevoegd. Zo is karnemelk niet lactosevrij, echter is dit een drank wat sommige wel kunnen drinken. Aangezien er minder lactose in karnemelk zit verwerkt in vergelijking met andere melk producten. Hieronder zullen we ingaan op enkele lactosevrije opties in plaats van karnemelk. Zo kan jij toch nog overal van genieten, maar dan zonder buikpijn te krijgen.

Wat is karnemelk?

Karnemelk is in veel situaties hetzelfde als koemelk, maar toch zijn er enkele verschillen. Karnemelk is over het algemeen minder vettig in vergelijking met koemelk. Hierdoor staat een zoetere smaak in tegenstelling tot de neutrale smaak die gepaard gaat met koemelk. Bij het maken van karnemelk worden er melkzuurbacteriën toegevoegd aan magere melk. Hierdoor wordt een deel van de lactose omgezet tot melkzuur. Door middel van dit proces is het voor veel mensen karnemelk te drinken ondanks een lactose intolerantie. In de gevallen dat dit niet mogelijk is kan je nog altijd kiezen voor lactosevrije karnemelk.

Lactosevrije karnemelk

In veel situaties is karnemelk niet lactosevrij, maar er zijn oplossingen. Sommige merken bieden specifiek lactosevrije karnemelk aan. Deze karnemelk die lactosevrij is, wordt gemaakt van lactosevrije melk. Hierdoor is het mogelijk voor mensen met een lactose intolerantie of allergie om het toch te drinken. Door middel van deze oplossing kunnen mensen toch genieten van een glas karnemelk, maar hebben ze geen problemen met de spijsvertering.

Lees ook:  Lactosevrije yoghurt; waar kun je uit kiezen?

Als je lactosevrije karnemelk wilt gaan kopen is het natuurlijk handig om te weten bij welke winkels je dit allemaal kunt kopen. Hieronder gaan we alle winkels voor jou op een rijtje zetten en de actuele prijzen.

Jumbo€ 1.66
Albert Heijn€ 1.59
Plus€ 1.59
Naturitas€ 2.00
Coop€ 1.67
Dekamarkt€ 1.59
SligroAlleen mogelijk als je klantenkaart hebt
HanosAlleen mogelijk als je klant bent

Plantaardige opties

Naast de lactosevrije varianten van karnemelk, koemelk en geitenmelk zijn er ook nog plantaardige opties. Enkele lactosevrije varianten van melk zijn sojamelk, amandelmelk, kokosmelk en havermelk. Dit zijn opties die je uit kunt kiezen in plaats van melk met lactose. Met deze varianten is het mogelijk om alle gerechten te maken die je normaliter zou maken met melk soorten die lactose bevatten.

Zelf lactosevrije karnemelk maken

Maak je eigen karnemelk die lactosevrij is

Aangezien lactosevrije producten vaak duurder zijn dan producten met lactose is het ook mogelijk om je eigen lactosevrije karnemelk te gaan maken. Voor het zelf produceren van lactosevrije karnemelk heb je maar een paar dingen nodig. Hieronder gaan we ze voor jou een rijtje zetten.

Benodigdheden:

  • Lactosevrije melk
  • Citroensap of azijn

Door middel van deze ingrediënten samen te voegen kan je je eigen lactosevrije karnemelk maken. Zo hoef jij niet meer naar de supermarkt toe om lactosevrije karnemelk te halen.

Kefir

Als je er niet van houdt om altijd lactosevrije karnemelk te drinken, maar wel ervan houdt om melk te drinken kan je kiezen voor kefir. Deze gefermenteerde melkdrank bevat minder lactose dan melk soorten zoals koemelk of geitenmelk. Hierdoor is dit een optie wat mensen met een lactose intolerantie wel kunnen verdragen.

Lees ook:  Welke roomboter is lactosevrij?

Hoe gebruik je karnemelk die lactosevrij is in de keuken?

In de keuken kan je ervoor kiezen om verschillende lactosevrije varianten te gebruiken zoals karnemelk, koemelk en geitenmelk. Naast deze opties is het ook mogelijk om met de andere varianten te koken zoals hierboven al vermeld staat. Je kan deze ingrediënten gebruiken voor onder andere bakken, marineren, dressings en sauzen, soepen en stoofschotels. Zo is er meer dan genoeg keuze in de keuken en zullen de gerechten net zo lekker zijn. Het is alleen goed kijken welke lactosevrije producten je wel mag gebruiken en welke niet.

Karnemelk is dus niet lactosevrij, maar er zijn genoeg opties om toch aan je behoeften te komen. In de meeste gevallen is het ook nog mogelijk om voor lactosevrije karnemelk te gaan, maar je kan ook een compleet andere kant op gaan met bijvoorbeeld plantaardige opties. De keuze is aan jou!

Koemelkvrije recepten PDF

Recente berichten

De beste opties voor lactosevrije melkpoeder

Beste opties voor lactosevrije slagroom

Lactosevrij eten? Hier moet je op letten

10 keer de lekkerste lactosevrij gebak recepten

E-Book met koemelkvrije recepten

Handige PDF met 20 verschillende recepten en 330 pagina's aan melkvrije producten
E-book kopen
Copyright ©  - 2024 Koemelkallergie.net
Made with
Web Wings