PDF met 20 melkvrije recepten en 330 pagina's melkvrije producten Nu Downloaden

Lactosevrije pizza? Wij hebben het voor je geprobeerd

6 oktober 2023
642
lactosevrije pizza

Waarschijnlijk hoor het steeds vaker: mensen die lactose intolerant zijn. Dit wil zeggen dat het lichaam moeite heeft met het verteren van lactose. Dit is een suiker die in melkproducten zit. Een lactose intolerantie kan vaak een hindering zijn bij het kiezen van eten, aangezien er in zoveel producten melk zit verwerkt. Gelukkig bestaan er al zoveel varianten, of vervangers dat je al het lekkers in het eten niet hoeft te missen. Zo ook bij pizza. Je hoeft gelukkig geen pizza-avonden te missen omdat je lactose intolerant bent. Benieuwd hoe jij een pizza lactosevrij kan maken? Wij hebben het voor je uitgeprobeerd.

Lactosevrije kaas

Een product wat bestaat uit melk, is natuurlijk kaas. Tevens een belangrijk ingrediënt voor op een pizza. Gelukkig hoef je de kaas niet over te slaan om een pizza lactosevrij te maken. Er bestaan namelijk verschillende soorten kaasalternatieven die de smaak en textuur van traditionele kazen kunnen nabootsen. Deze kazen bevatten logischer wijze geen lactose, waardoor ze dus perfect zijn voor jouw pizza. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de smaaksensatie van de kaas verloren gaat op een lactosevrije pizza.

lactosevrije pizza

Lactosevrije opties voor het pizzadeeg

Iets wat nog belangrijker is dan de kaas, is natuurlijk het deeg. In het standaard deeg zit melk verwerkt. Gelukkig zijn hier ook meerdere varianten die lactosevrij zijn. Deze kun je eenvoudig vinden in de supermarkt. Wanneer je iets meer moeite wilt doen voor je pizza, kun je er ook altijd voor kiezen om een recept online op te zoeken en je eigen lactose vrije pizzadeeg te maken.

Lees ook:  Dit is het lekkerste lactosevrije snoep

Toppings voor op een lactose vrije pizza

Ondanks dat je pizza lactosevrij is, wil het niet zeggen dat je er niet de meest verrukkelijke toppings op kunt doen. De toppings zijn natuurlijk een persoonlijke smaak. Er bestaan namelijk genoeg lactosevrije opties voor op je pizza. Denk dan aan verse groenten, of zelf mager vlees. Op deze manier creëer jij je eigen unieke lactose vrije pizza met jouw favoriete toppings.

lactosevrije pizza

Zelf je eigen lactosevrije pizza maken

Zoals eerder beschreven, kun je er voor kiezen om je eigen deeg te maken, maar daar stopt het natuurlijk niet. Het maken van je eigen lactosevrije pizza kan een manier zijn om jouw creativiteit in de keuken te testen. Door gebruik te maken van verschillende kaassoorten en sausjes, kun jij de meest lekkere lactose vrije pizza’s maken die aan jouw smaakpapillen voldoet.

Je hoeft dus absoluut niet bang te zijn dat je te veel van de Italiaanse keuken moet missen, wanneer je lactose vrij bent. Zoals je hebt gelezen zijn er genoeg opties voor jou om toch nog maximaal te kunnen genieten van een pizza. Maak de lactosevrije pizza volledig zelf, of koop een lactose vrije pizza kant-en-klaar in de supermarkt.

Lactosevrije pizza in een restaurant

Het is vaak lastiger om in restaurants lactosevrij te eten, omdat hier niet altijd rekening mee gehouden kan worden, of de keuze is maar erg schaars. Wil je daarom graag een lactose vrije pizza eten in een restaurant? Dan raden wij je aan om van tevoren te bellen naar het restaurant of er lactose vrije opties zijn. Het is namelijk geen gegeven dat het restaurant in staat is om een pizza te bereiden die lactosevrij is.

Lees ook:  Lactosevrije yoghurt; waar kun je uit kiezen?

Vond je dit een interessante blog en ben je benieuwd naar nog meer lactosevrije opties? Bekijk dan onze lactosevrije cupcakes, of bekijk eens een recept voor lactosevrije pannenkoeken.

Koemelkvrije recepten PDF

Recente berichten

De beste opties voor lactosevrije melkpoeder

Karnemelk; alle lactosevrije opties

Beste opties voor lactosevrije slagroom

Lactosevrij eten? Hier moet je op letten

E-Book met koemelkvrije recepten

Handige PDF met 20 verschillende recepten en 330 pagina's aan melkvrije producten
E-book kopen
Copyright ©  - 2024 Koemelkallergie.net
Made with
Web Wings