PDF met 20 melkvrije recepten en 330 pagina's melkvrije producten Nu Downloaden

Kippeneiwit allergie

30 maart 2023
Kippeneiwitallergie

owel kinderen als volwassenen kunnen een kippeneiwit allergie hebben. Dit betekent dat u geen kippeneiwit kunt verdragen en dus ook niet kunt eten. Doet u dat toch? Dan kunt u hier last van krijgen. Het is verschillend hoe dat mensen op een kippeneiwit allergie reageren, het kan zijn dat mensen er niet zo veel last van hebben, maar er zijn ook mensen bij die hevig reageren en het zelfs benauwd kunnen krijgen als zij toch kippeneiwit binnenkrijgen.

Een kippeneiwit allergie is iets anders dan een koemelkallergie: het woord zegt het al, het gaat hier specifiek om een allergische reactie op kippeneiwit. Toch komt een kippeneiwitallergie wel regelmatig in combinatie met een koemelkallergie voor. Een kippeneiwit allergie is – net als een koemelkallergie – heel vervelend. Kippeneiwit zit namelijk vrijwel in alle standaardproducten die u in de supermarkt kunt kopen: snoep, koekjes, brood, frisdrank… Iemand die aan een kippeneiwit allergie lijdt, moet dus op dieet om producten met kippeneiwit te vermijden.

Weet de omgeving van de kippeneiwit allergie?

Het is daarom belangrijk dat deze allergie wordt gemeld aan mensen die vaak bij u of uw kind zijn. Stel dat uw kind dan toch iets binnenkrijgt waar dat een kippeneiwit in heeft gezeten, dan kan er altijd worden gehandeld en kan altijd door worden gegeven welke allergie uw kind heeft. Op deze manier weet de arts ook het beste hoe hij kan handelen als hij uw kind moet behandelen wanneer het een hevige allergische reactie heeft gehad. Heeft u zelf last van een kippeneiwitallergie? Dan is het belangrijk dat u dit ook aan de huisarts gaat melden, het kan zijn dat u wel eens medicatie krijgt voorgeschreven en waar u dan extra hevig op kunt reageren door uw allergie.

Een kippeneiwit allergie kan zich op verschillende manieren uiten

Welke symptomen het ook zijn bij u, de kippeneiwitallergie kan bij veel mensen voorkomen en het kan zich ook op allerlei manieren uiten, daarom is het ook zo belangrijk dat u weet hoe u het kunt herkennen en wat u hier aan kunt doen. Het eerste wat u moet doen is op internet ervaringen op gaan vragen over de kippeneiwit allergie, er zijn genoeg mensen die deze ‘ervaringen’ met u willen delen en op deze manier wordt u er weer een stukke wijzer van, u weet snel wat u heeft en wat u er aan kunt doen.

Tips over voeding zonder kippeneiwit

Mensen die al jarenlang deze kippeneiwit allergie hebben kunnen u wellicht tips geven voor vervangende producten zodat u toch de juiste voedingsstoffen binnen krijgt, dit is en blijft namelijk erg belangrijk. Gaat u daarom eens op onderzoek uit en kijkt u eens wat de kippeneiwitallergie met u gaat doen en wat andere mensen voor tips hebben voor u. Het goede nieuws: net als een koemelkallergie groeit een kind in veel gevallen over een kippeneiwit allergie heen. De kans is dus groot dat het om een tijdelijk ongemak gaat en dat u of uw kind niet het hele leven kippeneiwit hoeft te mijden.

Het kan heel handig zijn om te beschikken over een lijst met kippeneiwitvrije producten. Deze (steeds geactualiseerde) lijst kunt u tegen betaling aanvragen bij het Voedingscentrum.

E-Book met koemelkvrije recepten

Handige PDF met 20 verschillende recepten en 330 pagina's aan melkvrije producten
E-book kopen
Copyright ©  - 2024 Koemelkallergie.net
Made with
Web Wings