PDF met 20 melkvrije recepten en 330 pagina's melkvrije producten Nu Downloaden

Welke chocolade soorten zijn lactosevrij?

12 oktober 2023
959
lactosevrije chocolade

Houd jij ook zo van chocolade? Maar kun je dit vanwege je lactose intolerantie niet eten? Tegenwoordig zie je steeds meer producten in de supermarkt die lactosevrij zijn, waaronder ook een aantal chocolade soorten. Niet alle chocolade soorten zijn lactosevrije chocolade dus je moet goed op het etiket kijken of je kunt zien of er lactose in zit of niet. Ben je benieuwd welke chocolade soorten lactosevrij zijn? Lees dan snel dit artikel!

Wat is lactose vrije chocolade?

Mensen met een lactose intolerantie moeten erop letten dat ze melkproducten moeten vermijden. Hier zit suiker in, ook wel melksuiker genoemd, waar je op reageert en uiteindelijk vervelende symptomen krijgt. Lactosevrije chocolade is chocola zonder melk. Melkchocolade en witte chocolade bevatten melk en dus lactose. Maar wist je dat pure chocolade (minstens 75% cacao) geen lactose bevat? Deze chocolade kun je gewoon eten! Ben je geen fan van pure chocolade met een bittere smaak? Niet getreurd. Er zijn tegenwoordig meerdere opties voor lactose vrije chocolade. Hieronder lees je welke chocolade merken lactosevrije chocolade verkopen of welke repen lactose vrij zijn.

lactosevrije chocolade

Chocolade soorten lactosevrij

Er zijn een aantal chocolade merken die inspelen op de vraag naar meer lactosevrije producten. Dit doen ze goed, want daardoor heb jij keuze in het kiezen van verschillende chocolade soorten met een lactose intolerantie. Wij hebben de bekendste en lekkerste chocolade soorten voor jou op een rij gezet. Lees ze hieronder.

Maître Mathis

Maître Mathis is een merk dat je bij Albert Heijn kunt krijgen. Ze hebben lactosevrije chocolade in verschillende smaken zoals, normale chocolade, chocolade met rijstcrisps, witte chocolade en chocolade met koffiesmaak. De repen worden gemaakt met rijstmelk in plaats van normale melk. De repen zijn volledig lactosevrij, glutenvrij en vegan.

Lees ook:  Karnemelk; alle lactosevrije opties

Hands off my chocolate

Hands off my chocolate kun je bij Jumbo krijgen. Hier hebben ze een breed assortiment dat ze verkopen en dat is prettig wanneer je opzoek bent naar chocolade lactosevrij. Bij Hands off my chocolate vinden ze het daarnaast ook belangrijk om minder CO2 uit te stoten. Een chocolademerk dat bezig is met het milieu is altijd een goede keuze.

Lindt Excellence

Bij het merk Lindt Excellence moet je opletten hoeveel procent cacao in de chocolade is verwerkt. Zoals we op het begin al hadden gezegd is pure chocolade met minstens 75% cacao lactosevrij. Bij Lindt Excellence hebben ze verschillende repen met verschillende cacao percentages zoals 80%, 90% en zelfs 99%. Durf jij voor de 99% cacao te kiezen?

Waar kun je lactosevrije chocolade kopen?

Je vindt in bijna elke supermarkt een vak waar ze allemaal lactosevrije producten verkopen. Bij de Albert Heijn en de Jumbo vindt je lactosevrije chocolade. Kijk goed naar de ingrediënten lijst of je nergens lactose ziet staan. Als er op een etiket vegan staat kun je ervan uit gaan dat een product geheel lactose vrij is. Maar nog even controleren kan nooit geen kwaad. Ben je ook benieuwd wat nog meer lactose vrije producten zijn? Klik dan hier voor een overzicht.

Nu weet je welke chocolade soorten lactosevrij zijn! Houd je van brood en ben je benieuwd welk broodbeleg lactosevrij is? Ook hier hebben we een blog over geschreven om het voor jou overzichtelijk te maken. Voor broodbeleg is ook brood nodig, lees daarom hier welke soorten brood lactosevrij zijn. Ben je een zoetekauw en houd je van snoep? Lees hier welk snoep lactose vrij is.

Lees ook:  Welk broodbeleg is lactosevrij?

Koemelkvrije recepten PDF

Recente berichten

De beste opties voor lactosevrije melkpoeder

Karnemelk; alle lactosevrije opties

Beste opties voor lactosevrije slagroom

Lactosevrij eten? Hier moet je op letten

E-Book met koemelkvrije recepten

Handige PDF met 20 verschillende recepten en 330 pagina's aan melkvrije producten
E-book kopen
Copyright ©  - 2024 Koemelkallergie.net
Made with
Web Wings