PDF met 20 melkvrije recepten en 330 pagina's melkvrije producten Nu Downloaden

Welke roomboter is lactosevrij?

23 februari 2024
2015
roomboter lactosevrij

Roomboter wat lactosevrij is, het klinkt te mooi om waar te zijn. Echter, tegenwoordig zie je ze in veel winkels al verschijnen. Zo zijn er merken als Arla en Züger die het al verkopen.
In dit artikel gaan we wat dieper in op wat lactosevrije roomboter is, hoe het geproduceerd wordt, waar je het kunt kopen en welke populaire merken er zijn.

Populaire merken lactosevrije roomboter

Blue Band

Als je aan boter denkt, komt Blue Band waarschijnlijk als eerste naar boven. Naast normale boter hebben ze ook een serie aan lactosevrije roomboter. De boter heeft een zachte en romige structuur en is mild van smaak.

Becel

Deze plantaardige boter van Becel heeft een rijke en romige smaak. Het is gemaakt van een mix van plantaardige oliën.

Albert Heijn huismerk

Albert Heijn staat bekend om haar goede huismerken, zo ook de biologisch plantaardige boter. Deze heeft een milde, nootachtige smaak en wordt gemaakt van zonnebloem- en kokosolie. Naast lactosevrije boter beschikt Albert Heijn ook over goede lactosevrije creme fraiche.

Jumbo huismerk

Net als Albert Heijn heeft Jumbo haar huismerk ook een goede naam. De plantaardige roomboter van Jumbo heeft een zachte structuur en een milde smaak.

Alpro

Als je aan lactosevrije producten denkt, denk je aan Alpro. Natuurlijk heeft het merk dan ook lactosevrije roomboter. Deze heeft een zachte structuur en een subtiele nootachtige smaak. De boter wordt gemaakt van sojabonen en zonnebloemolie.

Zeeuws meisje

De plantaardige boter van Zeeuws Meisje heeft een zachte textuur en is perfect voor het maken van taarten en cakes. Het wordt gemaakt van plantaardige oliën.

Lees ook:  Terugroeping Jamie Oliver Pesto vanwege melkallergie

Waar kun je lactosevrije roomboter kopen?

Lactosevrije roomboter is verkrijgbaar bij de meeste grote supermarkten, je kunt het vinden bij de zuivelafdeling. Heeft de supermarkt in jouw buurt geen lactosevrije producten? Kijk dan eens bij speciale gezondheidswinkels of online. Er zijn verschillende webshops die lactosevrije boter aanbieden en bij je thuis kunnen leveren.

roomboter lactosevrij

Hoe wordt lactosevrije roomboter geproduceerd?

Er zijn verschillende methoden om roomboter lactosevrij te maken. De eerste optie is het fermenteren van de room met behulp van lactase-enzymen. Deze enzymen breken de lactose af tot eenvoudige suikers, waardoor de roomboter lactosevrij wordt. De tweede optie is boter maken van sojaolie en water. De derde optie is boter maken van kokosolie, deze optie is ideaal als je met de boter wilt bakken. De vierde optie is boter maken van olijfolie. Deze boter heeft een fruitige smaak. De laatste optie is boter gemaakt van zonnebloemolie. Deze heeft een zachtere smaak en is een goede bron van vitamine E.

Het belang van etiketten lezen

Fabrikanten zijn verplicht om melkbestanddelen duidelijk op het etiket aan te geven. Daarnaast moet de aanwezigheid van lactose duidelijk aangegeven worden op de verpakking middels hoofdletters of dikgedrukte tekst.

Heb je lactose allergie of intolerantie? Kijk dan bij lactosevrij broodbeleg goed of onderstaande ingrediënten niet op het etiket staan:

 • recaldent
 • wei, weipoeder
 • melkderivaat
 • lactoferrine, bèta-lactoglobuline
 • nisine
 • transglutaminase
 • lactalbumine, (gehydrolyseerd) melkeiwit
 • melkderivaat
 • wrongel
 • boter, boterconcentraat, boterolie, boterpoeder
 • caseïne, caseïnaat
 • melkbestanddelen

Koemelkvrije recepten PDF

Recente berichten

De beste opties voor lactosevrije melkpoeder

Karnemelk; alle lactosevrije opties

Beste opties voor lactosevrije slagroom

Lactosevrij eten? Hier moet je op letten

E-Book met koemelkvrije recepten

Handige PDF met 20 verschillende recepten en 330 pagina's aan melkvrije producten
E-book kopen
Copyright ©  - 2024 Koemelkallergie.net
Made with
Web Wings