PDF met 20 melkvrije recepten en 330 pagina's melkvrije producten Nu Downloaden

Best opties voor lactosevrije crème fraîche

9 februari 2024
904
creme fraiche lactosevrij

Als je last hebt van lactose-intolerantie, lijkt het soms alsof je vele heerlijke en romige gerechten moet missen. Maar met de opkomst van lactosevrije producten, zoals lactosevrije crème fraîche, is er voor deze mensen steeds meer mogelijk. Met crème fraîche lactosevrij, open je de deur naar een wereld vol smaken die voorheen misschien ontoegankelijk leek. Deze crème fraîche zorgt ervoor dat ook jij kunt genieten van de volle, romige smaken die je gerechten net dat beetje extra smaak geven. In deze blog gaan wij de beste opties voor lactosevrije creme fraiche uitlichten.

Verschil tussen crème fraîche lactosevrij en gewone crème fraîche

Lactosevrije crème fraîche is een aangepaste versie van de traditionele crème fraîche, waaruit de lactose zorgvuldig is verwijderd. Dit maakt het een ideaal product voor iedereen met lactose-intolerantie. Het behoudt de rijke, romige textuur en de lichtzure smaak die zo kenmerkend is voor crème fraîche. Zonder dat dit problemen op de spijsvertering kan veroorzaken. Dit zorgt ervoor dat het gebruik van crème fraîche in de keuken weer toegankelijk voor iedereen, ongeacht eventuele dieetbeperkingen. Lactosevrije crème fraîche is daarom een perfect alternatief voor wie een romige smaak in gerechten niet wil missen.

lactosevrije creme fraiche

Kant en klaar opties

De lactosevrije variant kun je tegenwoordig ook in de winkel kopen. Hieronder hebben wij een lijstje gemaakt met opties die je hebt, hoeveel het kost en waar je het kunt kopen.

Naam product Prijs SupermarktOpmerkingenLink
Plantaardige crème fraîche €0,89JumboPlantaardige variant op crème fraîche, daardoor geen lactosehttps://www.jumbo.com/producten/jumbo-plantaardige-variatie-op-creme-fraiche-125g-544541DS
AH Terra crème fraîche plantaardig alternatief€1,69 Albert HeijnPlantaardige variant op crème fraîche, daardoor geen lactose, iets goedkoper dan de Jumbo-varianthttps://www.ah.nl/producten/product/wi570915/ah-terra-plantaardig-alternatief-creme-fraiche
Lidl Haver fraiche€0,85LidlPlantaardige variant op crème fraîche, daardoor geen lactosehttps://www.lidl.nl/p/haver-fraiche/p6608715
Soyanada vegan zure room€3,89EkoplazaPlantaardige variant op crème fraîche gemaakt op basis van soja, daardoor geen lactose. Biologisch dus beter voor natuurhttps://www.ekoplaza.nl/nl/producten/product/vegan-zure-room-0001081537
Arla lactofree creme fraiche€2,39
Albert HeijnPlantaardige variant op crème fraîche, daardoor geen lactose. Volgens kenners het lekkerste alternatief voor doorsnee crème fraîchehttps://www.ah.nl/producten/product/wi438102/arla-lactofree-creme-fraiche

Maak je eigen lactosevrije crème fraîche

Naast de kant-en-klare lactosevrije crème fraîche, kun je deze ook gemakkelijk zelf maken. Je hebt hier niet veel voor nodig en het klusje is zo geklaard. Hieronder leggen wij uit hoe je dit aan moet pakken en waar je allemaal op moet letten.

 Ingrediënten

  • 500 ml lactosevrije slagroom (zorg dat deze niet te vet is, rond de 30-35% vetgehalte)
  • 2 eetlepels lactosevrije yoghurt

Bereidingswijze

Voorbereiding: Zorg dat al het keukengereedschap schoon is voordat je begint.

Mengen: Giet de lactosevrije slagroom in een schone, middelgrote kom. Voeg 2 eetlepels lactosevrije yoghurt toe aan de room. Roer het mengsel goed door met een schone lepel om de startercultuur gelijkmatig te verdelen.

Fermentatie: Dek de kom af met een schone theedoek of kaasdoek. Dit zorgt ervoor dat lucht kan circuleren, terwijl het goedje beschermd wordt tegen ongewenste deeltjes. Plaats de kom op een warme plek in je huis, bijvoorbeeld in de buurt van een verwarming of in een warme keuken, maar niet in direct zonlicht. Laat het mengsel 24 tot 36 uur fermenteren. De exacte tijd kan variëren afhankelijk van de kamertemperatuur; het is klaar als het dikker is geworden en het mengsel een licht zure geur heeft.

Afkoelen: Zodra de crème fraîche de gewenste dikte en smaak heeft bereikt, roer je het nogmaals door en doe je het in een schone pot of container. Sluit de pot af en plaats deze in de koelkast.

Rijpen: Laat de crème fraîche minstens 24 uur in de koelkast staan voordat je het gebruikt. Dit helpt zodat het goedje genoeg tijd heeft om te verdikken en ontwikkelt een smaak.

Gebruik: Je zelfgemaakte lactosevrije crème fraîche is nu klaar voor gebruik! Het kan tot ongeveer een week in de koelkast bewaard worden. Gebruik het in recepten als vervanger voor gewone crè

Veelgestelde vragen

Tot slot hebben we nog enkele veelgestelde vragen over lactosevrije crème fraîche voor je op een rijtje gezet.

Waarom zou je kiezen voor lactosevrije crème fraîche?

Lactosevrije crème fraîche zorgt ervoor dat lactose intolerante mensen alsnog van creme fraiche kunnen genieten, zonder hierbij last te hebben van hun maagd. Verder zorgt de romige textuur en rijke smaak ervoor dat dit gebruikt kan worden in zoete en hartige gerechten

Hoe wordt crème fraîche lactosevrij gemaakt?

Bij lactosevrije crème fraîche wordt de lactose uit het product gehaald. Meestal wordt dit gedaan door bepaalde enzymen toe te voegen, die de lactose afbreekt. Dit kan zowel handmatig als via een machine gebeuren.

Hoe kun je lactosevrije crème fraîche in de keuken gebruiken?

Lactosevrije crème fraîche kan op vele manieren in de keuken worden gebruikt. Het is een uitstekende basis voor sauzen en soepen, voegt romigheid toe aan pasta's en ovenschotels, en kan zelfs worden gebruikt in desserts en bak gerechten. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Waar kun je lactosevrije crème fraîche kopen?

Onder andere de Jumbo, Albert Heijn en Lidl verkopen een plantaardig alternatief voor crème fraîche. Daarnaast zal je bij een lokale biologische supermarkt, zoals Ekoplaza, ook lactosevrije varianten vinden. Kortom, het is goed verkrijgbaar en je kunt het bijna overal vinden.

Geniet van je lactosevrije crème fraîche

Crème fraîche lactosevrij is meer dan alleen een alternatief voor traditionele zuivelproducten. Het product opent een deur naar culinaire exploratie en genot voor iedereen met een lactose-intolerantie. Het heeft een rijke, romige smaak en is zeer veelzijdig in gebruik. Hierdoor is het een essentieel ingrediënt voor iedereen die crème fraîche wilt ervaren zonder spijsverteringsproblemen. Ontdek zelf de eindeloze mogelijkheden die het product in de keuken biedt.

Lees ook:  Karnemelk; alle lactosevrije opties

Koemelkvrije recepten PDF

Recente berichten

Beste opties voor lactosevrij ijs

De beste opties voor lactosevrije melkpoeder

Karnemelk; alle lactosevrije opties

Beste opties voor lactosevrije slagroom

E-Book met koemelkvrije recepten

Handige PDF met 20 verschillende recepten en 330 pagina's aan melkvrije producten
E-book kopen
Copyright ©  - 2024 Koemelkallergie.net
Made with
Web Wings