PDF met 20 melkvrije recepten en 330 pagina's melkvrije producten Nu Downloaden

Dit is het lekkerste lactosevrije snoep

16 oktober 2023
2986
lactosevrij snoep

Ben jij een echte zoetekauw en zou je elke dag een snoepje of chocolade kunnen eten? Maar ben je lactose intolerant? Dan zul je waarschijnlijk minder snel snoep en chocolade eten, maar gelukkig zijn er tegenwoordig veel lactosevrije producten in de supermarkt, zo ook lactosevrij snoep. Ben je benieuwd welke soorten snoep lactose vrij zijn? Lees dan snel dit artikel verder!

Ingrediënten lactose vrij

Er zijn een aantal snoepjes die geen lactose bevatten, maar in de supermarkt is er (nog) geen merk die lactosevrij is. Daarom raden we je aan om altijd goed de voedingswaarden te bekijken om er zeker van te zijn dat je geen lactose binnenkrijgt. Vaak staat er onderaan de voedingswaarden: ‘Kan sporen bevatten van: melk’. Dan is het product niet lactose vrij. Er zijn een aantal ingrediënten die tonen dat er melk toegevoegd is aan een product, waarvan je niet meteen denkt aan melk. Hieronder lees je welke ingrediënten het kunnen zijn:

 • Beta-lactoglobuline
 • Caseïne, caseïnaat
 • Wei, weipoeder
 • Boterconcentraat, boterolie, boter(poeder), melkvet
 • Lactalbumine, lactoferrine, lactoperoxidase, lactose, lactoval
 • Magere melkbestanddelen
 • Droge melkbestanddelen
 • Nisine (E234)
 • Recaldent
 • Wrongel
 • Transglutaminase
 • Melkderivaat, melkeiwit, melkpoeder, melksuiker, melkzout
lactosevrij snoep

Lactose vrije snoep

Er zijn een aantal merken die een paar producten verkopen die lactose vrij zijn. Sommige merken zijn wel 100% lactosevrij en dat herken je aan het label ‘vegan’. We hebben de bekendste merken en snoepsoorten voor jou op een rij gezet. Lees ze hieronder.

Napoleon

Wie kent de snoepjes van Napoleon niet? Een ‘kogel’ met een smaak en poedervulling. Je kunt Napoleon bij de Albert Heijn krijgen. De snoepjes zijn vegan en bevatten dus geen lactose. Zo kun jij altijd van dit lekkere snoepje genieten!

Lees ook:  Welke lactosevrije koekjes zijn er?

Autodrop

Alle soorten snoep van autodrop is vrij van gluten en koemelk. Deze lactose vrije snoepjes kun je ook gewoon eten. Bij de Albert Heijn heb je een rijk assortiment van autodrop. Je hebt verschillende smaken en soms ook gecombineerd met drop.

Red Band

De meeste zakken snoep van Red Band bevatten geen sporten van melk. Er zijn een aantal nieuwe producten op de markt gekomen van Red Band die wel sporen van melk bevatten: Juicy Bites. Wij raden je aan om altijd de producten van Red Band te controleren om er zeker van te zijn dat je geen melk binnen krijgt. Je krijgt het merk Red Band bij de Jumbo.

Lactosevrij genieten

Ook wanneer je een lactose-intolerantie hebt, kun je evengoed genieten van veel producten. Zoals je net hebt gelezen zijn er een aantal merken die lactosevrij snoep aanbieden. We raden je wel aan om altijd voor de zekerheid de ingrediëntenlijst te controleren, zodat je zeker bent dat er geen lactose verwerkt is in het product. Wist je ook dat er een aantal lactosevrije koekjes zijn? Zo kun je ook daarvan lactosevrij genieten. Ook voor verjaardagen hoeft het geen probleem te zijn dat je lactosevrij moet eten, want wij hebben hier een recept voor de lekkerste lactosevrije cupcakes of voor een overheerlijke appeltaart.

Koemelkvrije recepten PDF

Recente berichten

De beste opties voor lactosevrije melkpoeder

Karnemelk; alle lactosevrije opties

Beste opties voor lactosevrije slagroom

Lactosevrij eten? Hier moet je op letten

E-Book met koemelkvrije recepten

Handige PDF met 20 verschillende recepten en 330 pagina's aan melkvrije producten
E-book kopen
Copyright ©  - 2024 Koemelkallergie.net
Made with
Web Wings