PDF met 20 melkvrije recepten en 330 pagina's melkvrije producten Nu Downloaden

Melkvlekken verwijderen

22 april 2022
287
baking soda

Een vlek op kledingstukken, meubels of tapijten zijn niet altijd even makkelijk te verwijderen. Het kan vaak zorgen voor een vlek die niet meer zal verdwijnen. Over het algemeen zijn melkvlekken makkelijk te verwijderen. Vooral als ze net zijn gemaakt. Je hoeft er dan alleen even met wat warm water over heen te wrijven en de vlek zal verdwijnen. Dit geldt helaas niet wanneer een melkvlek al wat ouder is, dan zal het wat lastiger zijn om deze te verwijderen. Desondanks zijn er een aantal manieren waarop je dit kunt doen. Wij vertellen er in deze blog graag wat meer over.

Melkvlekken uit kleding krijgen

Er zijn naast het proberen schoon te maken met lauw water nog een aantal andere manieren om melkvlekken uit kleding te krijgen. Een eerste oplossing is baking soda. Dit is echt een wondermiddel als het aankomt op vlekken  verwijderen. Maak eerst de melkvlek vochtig met water en breng er vervolgens een dikke laag baking soda op aan. Baking soda zorgt ervoor dat de melk wordt geabsorbeerd en de vezels uit de stof worden getrokken. Het is wel belangrijk dat de baking soda even moet intrekken, wacht daarom ook altijd minimaal een uur met het uitspoelen.

Een andere oplossing is citroensap. Je kunt citroensap in een emmer met water doen en dat bijvoorbeeld een nacht laten weken. Wanneer dat is gebeurt kan het kledingstuk in de wasmachine gedaan worden. Door de blekende werking zullen de vlekken verdwenen zijn.

Melkvlekken uit tapijten of stoffen meubels krijgen

Tapijten en stoffen meubels zijn misschien iets lastiger om schoon te krijgen dan meubels. Toch kan het gebruik van baking soda ook hierbij helpen. Daarnaast zijn er nog een aantal oplossingen die ook een mogelijkheid zouden kunnen zijn om melkvlekken te verwijderen. Een daarvan is het gebruik van wasmiddel. Door middel van een schone doek kun je wasmiddel in combinatie met lauw water op de melkvlek deppen. Let hierbij op dat je wel doet deppen en niet wrijven, wrijven kan er namelijk voor zorgen dat de vlek erger zal worden. Zie je dat de vlek is verdwenen? Ga er dan nog even overheen met alleen wat water, zo kan het wasmiddel ook worden verwijderd. Ook wasbenzine is een manier om een melkvlek te verwijderen. Dit komt voornamelijk door de zeer krachtige werking dat wasbenzine heeft. Wees hier wel voorzichtig mee. Het kan namelijk zijn dat wasbenzine iets té krachtig is waardoor er verkleuringen of beschadigingen kunnen ontstaan.

Lees ook:  Karnemelk; alle lactosevrije opties

Heb je vaker te maken met melkvlekken in bijvoorbeeld meubels of tapijten? Dan is het misschien een idee om een professionele tapijtreiniger te kopen. Dit is erg handig wanneer je bijvoorbeeld vaker door je eiwitshake doet knoeien.

Koemelkvrije recepten PDF

Recente berichten

Beste opties voor lactosevrij ijs

De beste opties voor lactosevrije melkpoeder

Karnemelk; alle lactosevrije opties

Beste opties voor lactosevrije slagroom

E-Book met koemelkvrije recepten

Handige PDF met 20 verschillende recepten en 330 pagina's aan melkvrije producten
E-book kopen
Copyright ©  - 2024 Koemelkallergie.net
Made with
Web Wings