PDF met 20 melkvrije recepten en 330 pagina's melkvrije producten Nu Downloaden

Onbezorgd steak eten zonder koemelk te gebruiken doe je zo

2 september 2022
1046
steak bereiden zonder koemelk

Steak is misschien wel een van de lekkerste soorten vlees die te verkrijgen is. Het is mals, heerlijk zacht en vooral erg smaakvol. Tenminste, als het op de juiste manier bereid wordt. Anders is het namelijk hard, taai en ben je uren aan het herkauwen (een beetje zoals een koe). Traditioneel gezien maak je steak klaar door wat roomboter op te warmen in een pan en hierin je steak aan biede kanten enkele minuten te bakken.  Helaas zal dit bij het hebben van een koemelkallergie niet gaan. In roomboter zit namelijk koemelk en daardoor valt dit af te gebruiken. Gelukkig zijn er ook andere mogelijkheden om dit te doen. Binnen deze blog gaan we je die mogelijkheden uitleggen.

Steak bereiden doe je met kwaliteitsvlees

Supermarkt steak ziet er vaker erg bleek en een kleurig uit. Er zitten niet veel bloed sappen bij en dit maakt het minder sappig. Bloed sappen is juist wat je wilt hebben bij een goede steak. De bloedsappen en het vet zorgen er namelijk voor dat het vlees lekker sappig wordt. Je wilt namelijk dat de steak goed wegsmelt bij het bakken en dat je na een paar minuten bakken al kunt genieten van je heerlijke steak. Ook is het belangrijk dat je vlees weinig pezen en venen heeft. Dit maakt het namelijk extra taai en heeft dus veel invloed op de uiteindelijke kwaliteit van de steak. Vooral bij supermarkt steak, zul je vaker veel pezen en venen tegenkomen. Ons advies is dan ook om niet te besparen op steak en altijd te kiezen voor hoge kwaliteit steak van de slager.

Lees ook:  Koemelkvrije gele room

Steak bereiden met olijfolie

Olijfolie, is een perfect alternatief voor bakboter en roomboter. Het bevat geen melk, maar zorgt nog steeds voor een heerlijke smaak. Steak bereiden met olijfolie is dan ook een goed alternatief bij een koemelkallergie. Je kunt dit zelf doen of laten doen bij de meeste grill restaurants. Ga je eten bij een grill restaurant? Geef dan even aan dat je graag je steak bereid wilt hebben in olijfolie. De meeste grill restaurants in Rotterdam en de rest van Nederland doen dit standaard. Maar, het kan zomaar zijn dat dit niet het geval is. Door dit van tevoren aan te geven weet je zeker dat je geen last zal krijgen van koemelkallergie.

Bekijk ook Werken met een koemelk allergie in de food industrie

Water gebruiken voor je steak te bakken

Steak bakken met water? Jazeker, naast olijfolie en roomboter kun je ook steak bakken door water te gebruiken. Hiervoor heb je wel een flink warme pan nodig en de nodige kook skills. Voordat je de steak in de pan doet, verwarm je de pan op heel hoog vuur. Laat vervolgens wat water in de pan vallen. Verdampt het water meteen? Dan is je pan niet warm genoeg. Blijft het water liggen en zie je bolletjes? Dan is het warm genoeg en kun je de steak toevoegen. Vervolgens, zet je het vuur lager en en voeg je de steak toe en bak je deze 3 tot 4 minuten per kant. In principe, is het dus mogelijk om steak te bakken zonder olijfolie, maar het vereist wel wat handigheid en ervaring in de keuken.

Lees ook:  Heerlijke zuivelvrije hamburgers

Kijk uit met garnering

Je steak wordt meestal gebakken in olijfolie, maar bij garnering is dat niet altijd het geval. Zelfs als je bij een grill restaurant in Rotterdam geen aardappelen besteld, kun je nog steeds melk in je gerecht hebben. Dit kan komen door een bepaalde saus die over de groente gegoten wordt of door de bereiding zelf. Ons advies? Geef ook hier tijdig aan dat je deze allergie hebt. Je zult merken dat een restaurant hier goed mee omgaat en hier de bereidingswijze op aanpast. Kortom, ook met een koemelkallergie kun je genieten van een heerlijke steak!

Koemelkvrije recepten PDF

Recente berichten

Beste opties voor lactosevrij ijs

De beste opties voor lactosevrije melkpoeder

Karnemelk; alle lactosevrije opties

Beste opties voor lactosevrije slagroom

E-Book met koemelkvrije recepten

Handige PDF met 20 verschillende recepten en 330 pagina's aan melkvrije producten
E-book kopen
Copyright ©  - 2024 Koemelkallergie.net
Made with
Web Wings