PDF met 20 melkvrije recepten en 330 pagina's melkvrije producten Nu Downloaden

Lekkere Chinese gerechten zonder allergenen

25 april 2022
1722
chinees bezorgen geleen

Een koemelkallergie is één van de meest voorkomende voedselallergieën. Als je last hebt van deze allergie, dan moet je hier jouw dieet op aanpassen. Zuivelproducten zoals kaas en melk moet je dan meiden. Maar hoe doe je dat met Chinees bezorgen Geleen? Wij vertellen je in deze blog precies waar jij op moet letten als je graag Chinees wilt bestellen, maar last hebt van deze allergie.

Soep

In de meeste gevallen zijn Chinese soepen een veilig optie. Soepen zoals kippensoep en tomatensoep zijn altijd goed. Liever iets minder traditioneels? Ga dan voor een heerlijke soto ayam soep. Staat er een gebonden soep op de kaart, vraag dan na welke ingrediënten hier in zitten. In de Nederlandse keuken maken wij vaak een gebonden soep met melk of room van koemelk, terwijl ze in de Aziatische keuken vaak kokosmelk hiervoor gebruiken. Als de soep met kokosmelk gemaakt is, zal je hier geen last van krijgen.

Bijgerechten

Bijgerechten die je veilig kunt eten bij de Chinees zijn kroepoek en (mini) loempia’s (met groente). Bijgerechten zoals pisang goreng (gebakken banaan) of andere snacks die gemaakt zijn met een beslag, bevatten in de meeste gevallen lactose. Je zou het kunnen navragen, maar als je liever het zekere voor het onzekere neemt, kun je het beter niet bestellen.

Hoofdgerechten

Het aanbod aan hoofdgerechten is vaak zo breed, waardoor er meestal genoeg keuze is als je last hebt van een koemelkallergie. De meest veilig optie is om nasi goreng of mihoen (rijstnoodels) te bestellen. Bami en andere soorten noodles kunnen nog wel eens sporen van lactose bevatten. Verder is elk soort groente en vlees veilig, je moet eerder letten op de sausjes waar het mee geserveerd wordt. Roomsauzen kunnen nog wel eens met koemelk gemaakt worden, maar ook hierbij geldt dat het soms gemaakt wordt met kokosmelk.

Lees ook:  Heb je een koemelkallergie? Voorkom een calciumtekort!

chinees bezorgen geleen

Nagerecht

De meeste Chinese restaurants serveren ijs, spekkoek en vers fruit. Jammer genoeg is alleen dan vers fruit een veilige optie. Sommige restaurant hebben meer toetjes op het menu, zoals mangopudding dat meestal gemaakt wordt met kokosmelk/-room of schaafijs, een soort ijs dat gemaakt wordt met water.  Ongeacht welk toetje je bestelt, vraag altijd goed na met welke ingrediënten het wordt gemaakt. Misschien wordt het ijs wél met kokosmelk gemaakt. Dan kun je als nog smullen van een heerlijk ijsje.

Uiteten gaan of eten laten bezorgen met een allergie is dus niet onmogelijk, je moet gewoon goed opletten en het een en ander navragen. Daarnaast worden steeds meer restaurant zich bewust van alle verschillende voedselallergieën en proberen meer opties te creëren. Dat is nog eens fijn!

Meer lezen over lactosevrije opties? Lees hier alles over een lactosevrije pizza.

Koemelkvrije recepten PDF

Recente berichten

Beste opties voor lactosevrij ijs

De beste opties voor lactosevrije melkpoeder

Karnemelk; alle lactosevrije opties

Beste opties voor lactosevrije slagroom

E-Book met koemelkvrije recepten

Handige PDF met 20 verschillende recepten en 330 pagina's aan melkvrije producten
E-book kopen
Copyright ©  - 2024 Koemelkallergie.net
Made with
Web Wings