PDF met 20 melkvrije recepten en 330 pagina's melkvrije producten Nu Downloaden

Zo beschik je altijd over de juiste supplementen voor je allergie

26 september 2023
458
allergie

Allergieën kunnen heel vervelend zijn. Of je nou allergisch bent voor pollen, huisstofmijt, dierenharen of eten, de gevolgen kunnen klein zijn of juist heel gevaarlijk. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg supplementen beschikbaar die jou kunnen helpen bij het verminderen van reacties op allergieën. In deze blog gaan we kijken hoe je altijd over de supplementen beschikt op ieder moment om je allergie onder controle te houden.

Begrijp je allergieën

Het is natuurlijk belangrijk om te begrijpen welke allergieën je hebt. Weet je al waar je allergisch voor bent of nog niet? Kijk samen met een specialist of je ergens allergisch voor bent.

Voeding bij allergieën

Een optie om een allergie onder controle te houden is met je voeding. Hier zijn een aantal voorbeelden die je zouden kunnen helpen.

Vitamine C

Vitamine C is een sterke antioxidant die ontstekingen minder erg kan maken en het immuunsysteem kan verbeteren. Het kan je ook goed helpen tegen niezen en een verstopte neus.

Probiotica

Probiotica is goed voor de maag en helpt bij het verminderen van allergische reacties. Je kan deze stof vinden in yoghurt en kefir. Niet alleen je darmen, maar je gehele immuunsysteem wordt beschermd met probiotica.

Omega-3 vetzuren

Omega-3 vetzuren zijn vooral te vinden in vettige vissen, zoals zalm, makreel en forel. Ze kunnen goed zijn tegen allergische reacties, omdat ze een remmende werking hebben. Niet alleen vis, maar ook lijnzaad, chiazaad en walnoten beschikken over veel omega-3 vetzuren.

Quercetine

Deze antioxidant is goed voor het hart, maar ook voor het verminderen van allergische reacties. Het stofje is te vinden in voedingsmiddelen zoals appels, uien en broccoli. Ook zijn er speciale quercetine supplementen te krijgen.

Lees ook:  Zo maak je een overheerlijke appeltaart

Kurkuma

Kurkuma is een kruid dat ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen heeft. De stof werkt goed tegen het verminderen van ontstekingen en allergische reacties. Kurkuma is te krijgen als een los supplement en kan je makkelijk toevoegen aan je maaltijden.

Als je supplementen van bijvoorbeeld Kurkuma of Quercetine hebt kun je ze het beste bewaren in een blister wallet. Bekijk hier andere voordelen van een blister wallet.

Vond je dit een interresante blog en heb je een koemelkallergie? Bekijk dan dit recept voor een heerlijke koemelkvrije appelflap.

Koemelkvrije recepten PDF

Recente berichten

De beste opties voor lactosevrije melkpoeder

Karnemelk; alle lactosevrije opties

Beste opties voor lactosevrije slagroom

Lactosevrij eten? Hier moet je op letten

E-Book met koemelkvrije recepten

Handige PDF met 20 verschillende recepten en 330 pagina's aan melkvrije producten
E-book kopen
Copyright ©  - 2024 Koemelkallergie.net
Made with
Web Wings