PDF met 20 melkvrije recepten en 330 pagina's melkvrije producten Nu Downloaden

Een lactosevrij voedingsschema

6 april 2022
517

We kennen het allemaal waarschijnlijk wel; een lactosevrij dieet. Vermoed je dat je lactose-intolerantie bent? Dan is het aan te raden om naar je huisarts te gaan om te kijken of dat inderdaad het geval is en of dit op te lossen valt. Iemand die lactose in zijn of haar dieet vermijdt, probeert geen melk en zuivel te consumeren. Hoewel dit voor sommigen misschien heel lastig lijkt, is het voor anderen dagelijkse kost. De rest van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid kun je verder aanvullen met zogenaamde zuivelvervangers. Zo zorg je dat je alle voedingsstoffen uit zuivel binnenkrijgt! Ben jij aan het overwegen om wellicht een lactosevrij dieet te beginnen? Of kun je tips gebruiken voor als je al een lactosevrij dieet aan het volgen bent? Lees dan zeker eens onderstaande tips.

Waar moet je rekening mee houden?

Ondanks dat veel mensen in Nederland het niet kunnen verdragen, is zuivel een belangrijke bron van eiwit, calcium, vitamine B2 en vitamine B12. Daarnaast kan een dagelijkse hoeveelheid zuivel het risico op darmkanker verkleinen. Veel yoghurt eten verkleint bovendien de kans op diabetes type 2. Het kan zijn dat dit gunstige effect komt door het aanwezige calcium, maar het zou ook kunnen dat het door andere stoffen komt. Het is daarom soms aan te raden om te onderzoeken hoeveel lactose je lichaam wel nog zou kunnen verdragen. Gemiddeld kunnen mensen met een lactose-intolerantie 10 tot 15 gram lactose innemen zonder dat ze klachten krijgen. Dit is ongeveer evenveel als een grote mok. Als je wel tegen lactose kunt, is het verstandig om deze hoeveelheid lactose over de dag te spreiden. Meestal is het niet nodig om producten met lactose volledig te mijden in je dagelijkse dieet. In uitzonderlijke gevallen kan iemand echter klachten krijgen na een heel kleine hoeveelheid lactose. Dan is een lactosevrij dieet natuurlijk wel echt nodig.

baby voedingsschema

Op zoek naar een ontbijtje wat je kan maken tijdens dit idee? Kijk dan eens bij deze blog.

Lees ook:  Aardappeltjes uit de oven

Waarom lactosevrij?

Voor mensen die een lactosevrij dieet moeten volgen kan dit soms best een uitdaging zijn. Zeker als je bijvoorbeeld niet gewend bent aan het laten staan van producten als kaas, melk, yoghurt en eieren. Dit geldt ook voor baby’s en kinderen. Zeker bij baby’s is het belangrijk als je weet waar je overal op moet letten. Het is namelijk van groot belang dat baby's de juiste hoeveelheid en tijdig voedingsstoffen, zoals koolhydraten en eiwitten, binnenkrijgen. Maar hoe kun je dit dan het beste aanpakken? Baby’s eten over het algemeen heel vaak, maar dit is geen probleem. Baby’s die flesvoeding krijgen hoeven iets minder vaak te eten dan baby’s die moedermelk krijgen, omdat het in het buikje van een baby langer duurt om flesvoeding te verteren en af te breken. Hierdoor hebben ze dus de neiging om zich langer vol te voelen. Moedermelk daarentegen wordt vrij snel verteerd. Bij een baby voedingsschema is het dus zeer belangrijk om hier rekening mee te houden. Ook hierbij geldt dat dit voor elke baby anders kan zijn, let dus zeker op hoe je baby hierop reageert!

Naast kaas, melk, yoghurt en eieren is kwark ook een populair lactosevrij product. Dat maakt wel dat er een ruime keus is, moeilijk kiezen dus. Daarom hebben wij lactosevrije kwark voor jou getest! Klik hier en ontdek lactosevrije kwark welke jij in je winkelmandje moet leggen tijdens je volgende winkelbezoek.

Koemelkvrije recepten PDF

Recente berichten

De beste supplementen voor een koemelkallergie

Veelvoorkomende behandelingen bij een dierenziekenhuis

Koemelkvrije bananenpannenkoeken

Tips voor een heerlijk én lactosevrij kerstdiner

E-Book met koemelkvrije recepten

Handige PDF met 20 verschillende recepten en 330 pagina's aan melkvrije producten
E-book kopen
Copyright ©  - 2025 Koemelkallergie.net
Made with
Web Wings