PDF met 20 melkvrije recepten en 330 pagina's melkvrije producten Nu Downloaden

Gaat koemelkallergie over?

28 december 2012
400
gaat koemelkallergie over

Gaat koemelkallergie over? Een veelgestelde vraag onder bezorgde ouders van baby's of kinderen met overgevoeligheid voor koemelk. Het antwoord hierop is gelukkig: meestal wel. Wanneer koemelkallergie bij baby's wordt geconstateerd, is er een gerede kans dat het kind later over de allergie heen groeit. De meeste kinderen zijn dan ook voor hun 2de verjaardag van de allergie af.

De oorzaak van een koemelkallergie is vaak te zoeken in een nog onvoldoende volgroeid maagdarmstelsel. Nadat het lichaam zich hierop heeft aangepast, zijn ook in veel gevallen de allergische reacties over en zal uw kind kunnen genieten van toetjes, melk, koekjes en andere producten waarin koemelk is verwerkt.

Klik hier voor populaire lactosevrije koekjes.

Hoe komt u erachter of uw kind geen koemelkallergie meer heeft?

Dat is lastig te bepalen als u ervoor zorgt dat uw kind geen koemelkproducten meer krijgt. U weet dan immers ook niet of koemelk nog steeds een allergische reactie veroorzaakt. Toch is het geven van koemelkproducten niet aan te raden om te testen of uw kind nog steeds aan koemelkallergie lijdt. U kunt beter uw arts bezoeken als u wilt weten of de koemelkallergie al over is. Hij kan een zogeheten provocatietest bij uw kind aanvragen. Deze test wordt over het algemeen in het ziekenhuis gedaan, omdat uw kind een kleine hoeveelheid koemelkeiwit krijgt toegediend en dit bij sommige kinderen een ernstige allergische reactie kan oproepen.

Een dergelijke provocatietest die de allergische reactie dus uitlokt, wordt ook uitgevoerd om te bepalen of u van uw verzekeraar een vergoeding krijgt voor de dieetvoeding die u moet aanschaffen. Wanneer de uitslag op de provocatietest negatief is, heeft uw kind geen koemelkallergie meer. Daarna kunt u het gebruik van melkvervangers en dieetvoeding langzaam afbouwen. Uw kind zal moeten wennen aan de smaak van melk.

Lees ook:  Wat doet koemelkallergie met jouw lichaam?

Een beperkt aantal kinderen houdt hun gehele kindertijd en mogelijk ook de puberteit last van de koemelkallergie.

Koemelkvrije recepten PDF

Recente berichten

Beste opties voor lactosevrij ijs

De beste opties voor lactosevrije melkpoeder

Karnemelk; alle lactosevrije opties

Beste opties voor lactosevrije slagroom

E-Book met koemelkvrije recepten

Handige PDF met 20 verschillende recepten en 330 pagina's aan melkvrije producten
E-book kopen
Copyright ©  - 2024 Koemelkallergie.net
Made with
Web Wings