PDF met 20 melkvrije recepten en 330 pagina's melkvrije producten Nu Downloaden

Angst voor koeien

11 augustus 2022
432
hoe angsten overwinnen

Iedereen is wel bang voor iets, dat kan het donker zijn, spinnen, verlatingsangst, of zelfs koeien! Misschien kan je het je zelf niet voorstellen, maar sommige zijn doodsbang voor koeien als dat mensen doodsbang kunnen zijn van spinnen. Eigenlijk is de angst voor koeien helemaal niet nodig, aangezien het best vredevolle dieren zijn. De angst is wel begrijpelijk, het zijn grote dieren waar je af en toe niet van kunt inschatten wat ze zouden kunnen doen in bepaalde momenten. De angst komt ergens vandaan, maar de angst is zeker ook te overwinnen. Hoe angsten overwinnen voor koeien makkelijker kan hebben wij in deze blog verwerkt.

Hoe kan de angst ontstaan?

Een angst kan door verschillende manieren ontstaan zijn. Dit kan ontstaan zijn door erfelijkheid en opvoeding. Een kind leert veel van zijn ouders, als de ouders het kind dus aanleren om bang te zijn van spinnen, zal het kind hoogstwaarschijnlijk zijn hele leven bang zijn van spinnen. Angst kan ook ontstaan door gebeurtenissen, als iemand bijvoorbeeld een auto-ongeluk heeft gehad, zal hij waarschijnlijk in het begin bang zijn om nog eens achter het stuur te zitten. Je zou dus op allerlei manieren een angst voor koeien kunnen krijgen. Het is dan belangrijk om te weten hoe deze angst voor koeien is ontstaan, zodat je weet hoe je dit kunt aanpakken.

Hoe de angst te overwinnen

Angst kan overwonnen worden door een paar manieren. Je begint bij het onderzoeken van de angst. In dit geval weet je dat je bang bent voor koeien en dat je hier dus van af wilt. Onderzoek waarom en wanneer je deze angst ontwikkeld hebt. Wanneer je meer weet over je angst, ga je proberen je angst te overwinnen door jezelf in een situatie te zetten met je angst, in dit geval ga je dus naar de koeien toe. Dat klinkt erg vervelend, maar het mag rustig opgebouwd worden. Oefen in verschillende situaties, kijk naar koeien, ga naast koeien staan (met hek ertussen), geef koeien wat gras etc. Noem op wat je voelt, wat je ervaart en blijf gefocust. Houd in gedachte dat je goed bezig bent en zorg goed voor jezelf. Desnoods vraag je de eigenaar van de koeien om wat assistentie, zodat je zeker weet dat alles goed zal gaan.

Lees ook:  Zo maak je een overheerlijke appeltaart

Koemelkvrije recepten PDF

Recente berichten

Beste opties voor lactosevrij ijs

De beste opties voor lactosevrije melkpoeder

Karnemelk; alle lactosevrije opties

Beste opties voor lactosevrije slagroom

E-Book met koemelkvrije recepten

Handige PDF met 20 verschillende recepten en 330 pagina's aan melkvrije producten
E-book kopen
Copyright ©  - 2024 Koemelkallergie.net
Made with
Web Wings